افزایش تنش میان تهران و مسکو با غرب و همچنین نیاز اروپا به تامین منابع انرژی مورد نیاز خود، منجر به تبدیل شدن ترکیه به هاب توزیعی گاز این دو کشور برای اروپا شده است.
تینو شروپالا، رئیس حزب محافظهکار "آلترناتیو برای آلمان" در مصاحبهای اعلام کرد آلمان برای تامین نیازهای انرژی خود، باید برای خرید گاز با ایران مذاکره کند.
بر اساس گزارش شرکت ملی نفت ایران، تولید گاز ایران با اختلاف از قطر بیشتر است، اما چون جمعیت کشور و در نتیجه مصرف داخلی گاز ایران بسیار بیشتر از قطر است، فرصت صادرات گاز و بهرهمندی از درآمدهای ارزی آن از ایران سلب شده است.
یک کارشناس انرژی در خصوص قرارداد سوآپ گاز روسیه گفت: سوآپ گاز روسیه می تواند کمبود تولید گاز کشور را جبران کند بنابراین قرارداد گاز با روسیه فراتر از سوآپ است.
مدیر گروه مرکز مطالعات بینالمللی انرژی وین گفت: چندان باور ندارم که چنانچه تحریم صنعت نفت ایران برداشته شود، ما هنوز بتوانیم کمپانیهای ممتاز بینالمللی را برای سرمایهگذاری جذب کنیم.
به تازگی از سوی برخی کارشناسان اعلام شده که مخازن گاز اروپا برای زمستان امسال ۱۰۰ درصد پر شده و قیمت گاز سقوط کرده است، موضوعی که به گفته کارشناسان میتواند زمستان نسبتا بدون مشکلی را امسال برای اروپایی ها رقم بزند و از سویی دیگر هنوز پنجره برای صادرات گاز مایع ایران به این قاره در سالهای آینده باز است.
معاون اسبق عملیات شرکت ملی گاز ایران گفت: برای پارس جنوبی واقعا به تکنولوژی غربی نیاز داریم، همه صحبتهایی که می شود که ما نیاز نداریم مبانی علمی و فنی ندارد.
سفیر اسبق ایران در ترکیه گفت: باید قرارداد گازی با آنکارا را حفظ کنیم همانگونه که ترکها هم علاقمند به تداوم قرارداد هستند، بنابراین ما نباید مرز تخفیف را به تنش بکشیم.
درحالیکه صادرات گاز ایران به پاکستان و عمان چند سال است که دچار وقفه شده و برخی کارشناسان یکی از دلایل این مساله را وجود رقیبی به نام روسیه در منطقه عنوان میکردند، گویا اکنون ورق برگشته و رقیب دیرینه ایران در حوزه گاز میخواهد باب همکاری را بگشاید و از طریق ایران بازارهای جدیدی را برای گاز خود پیدا کند.